Studio Kluif

Studio Kluif is een ontwerpbureau dat is opgericht door Jeroen Hoedjes en Paul Roeters in de zomer van 1999. Tegenwoordig bestaat het Kluifteam uit 12 personen, allen ontwerpers, afkomstig uit binnen- en buitenland. Zonder de oorspronkelijke kernwaarden uit het oog te verliezen, namelijk eenvoud, humor en relativering, heeft Studio Kluif zich in de afgelopen 10 jaar ontwikkeld tot een volwaardig en veelzijdig ontwerpbureau. Inmiddels zijn drie boekwerken vol met Kluifwerk, ‘purists are boring’, ‘pacifist punks’ en ‘ideas are immortal’ daar het onomstoten bewijs van. De boeken zijn internationaal gepubliceerd door BIS Publishers. De Kluif boeken zijn een succesvolle serie binnen het BIS-portfolio vandaar dat er momenteel gewerkt wordt aan Kluif publicatie nummer vier!

Studio Kluif

Don’t PANdemIC campagne, 2020

Studio Kluif heeft dé oplossing ontwikkeld om Covid-19-Proof door het leven te gaan. Om dit geavanceerde product op een krachtige manier onder de aandacht te brengen is Kluif in samenwerking met US. Creative Agency gestart met een serie schurende beelden. De fotografie komt van de hand van Rafaël Bergman.

To be continued…

Studio Kluif

covid-19 herdenkings-kerstbal, 2020

2020 is zonder twijfel voor iedereen een vreemd jaar geweest.
Speciaal voor deze kerst heeft Studio Kluif een unieke Covid-19 herdenkings-kerstbal verstuurd naar hun klanten.

Nomination Pentaward 2021

Studio Kluif

lijkzak bewustwording verpakkingsconcept, 2021

Kan verpakkingsontwerp bijdragen tot discussie?
Kan verpakkingsontwerp mensen aanzetten tot denken?
Kan verpakkingsontwerp bijdragen aan de bewustwording van mensen?
Kan het ontwerp van een verpakking verandering teweegbrengen?

Dit verpakkingsontwerp veroordeelt niet.
Het toont gewoon de gruwelijke feiten.
In de hoop dat de mensheid zijn ogen niet sluit...

Studio Kluif

vaantjes boek, 2021

Vaantje, verzamelobject en respectbetuiging aan tegenstanders bij internationale ontmoetingen: wedstrijden in de Europa Cup en duels van landenploegen. De manier van de vriendschap kan allerlei vormen aannemen, maar klassiek is het driehoekige dundoek met wedstrijdvermelding en clublogo’s die de aanvoerders uitwisselen met een warme handdruk. En dan was er ook nog een voetballer met de bijnaam Vaantje, Gerald Vanenburg, pingelaar en technicus pur sang, sieraad van het spel.

FC Kluif, het voetbal cultmerk van Studio Kluif, heeft haar vaantjesverzameling getransformeerd tot een uniek boek. Alleen voor de echte liefhebber.

Studio Kluif

sjaal giveaway en verpakking, 2022

Bij Studio Kluif houden wij ervan om onze klanten te verwennen. Ieder jaar sturen we onze klanten een mooi cadeau toe om ze te bedanken voor de samenwerking en vriendschap. Deze keer hebben we een shawl ontworpen die in diverse kleurstellingen is uitgevoerd. Onze naam Studio Kluif refereert aan het bot waar een hond graag aan knaagt. Vandaar dat de hond toegepast is in zowel het design van de shawl als in het packaging ontwerp. De enige manier om de shawl uit de verpakking te halen is door deze uit de bek van de hond te trekken. Een typische Kluif twist!

De sjaals zijn te koop voor 50 euro.
Bij interesse stuur je een mail naar: info@studiokluif.nl

Studio Kluif

ode aan bowie, 2016

David Bowie is overal om ons heen. Zijn invloed op de hedendaagse cultuur is vele malen groter dan andere muzikanten van zijn generatie. Zijn bijdrage aan muziek, performance, mode en design zijn mijlpalen van ons tijdperk. David Bowie heeft ons laten zien dat we alles kunnen zijn wat we willen zijn. In de jaren 70 promootte hij individualiteit en vrijheid van seksualiteit. Hij blijft artiesten, designers, muzikanten inspireren en heeft vele volgers met zijn onderscheidende persoonlijkheid en stijl. In 6 decennia lang heeft hij zijn publiek verblijd en verrast met zijn onvergetelijke muziek en visie.

Zonder Bowie geen Studio Kluif
Hij zal gemist worden!

Nomination Pentawards 2019

Studio Kluif

pain killer, 2019

Heb je genoeg van bestuursvergaderingen over strategieën en missie en visie? Bij Studio Kluif verwelkomen wij je met een verfrissende remedie. Na het nemen van een van deze pijnstillers om je knallende hoofdpijn te bezweren, willen we u graag uitnodigen voor een creatieve reis waarbij u alle dingen vergeet die u al weet. Dus bestrijd de pijn en laat ons je ideeën tot leven brengen.

Studio Kluif

resolution dogs, 2015

Voor de jaarlijkse nieuwjaarswens heeft Kluif een serie “Resolution Dogs” geïllustreerd. Elke hond geeft zijn eigen voornemen voor het nieuwe jaar weer. Dit is Kluif’s manier om ieders eigen voornemen in perspectief te plaatsen.