Singer Laren

Singer Laren is een uniek, particulier cultureel erfgoed dat bestaat uit een museum, theater, villa en beeldentuin. Het Amerikaanse echtpaar Anna en William Singer bouwde begin vorige eeuw Villa De Wilde Zwanen in Laren. Hier ontvingen ze hun vrienden, onder wie vele kunstenaars. William schilderde in zijn atelier, Anna speelde op haar vleugel in de woonkamer. Samen verzamelden ze een indrukwekkende kunstcollectie. Na het overlijden van William liet Anna een museum en een theater aan de villa bouwen, die in 1956 geopend werden voor publiek.

Na een rigoureuze verbouwing van het theater en de renovatie van de villa en beeldentuin heeft Singer Laren weer een nieuw elan. Onder het motto “kunsten komen samen, bij Singer thuis” is aan Studio Kluif gevraagd een nieuwe grafische identiteit te ontwikkelen. Naast een postercampagne, website, programmaboekjes, signing, ticketing en uitnodigingen is Kluif tevens verantwoordlijk voor het ontwerp van de merchandise.

Met de tentoonstelling “Mooiste Modernisten” werd de nieuwe identiteit gelanceerd. Het tentoonstellingsontwerp was eveneens in handen van Studio Kluif.