Museum Gouda

In het van oorsprong middeleeuwse Catharina Gasthuis huist sinds 1947 het Museum Gouda. Het museum beheert de collectie van de stad; zo’n 40.000 voorwerpen. Met aansprekende presentaties en tentoonstellingen worden de collectie en de middeleeuwse stad Gouda tot leven gebracht.

Museum Gouda

tentoonstelling “beleef het wonder van gouda”, 2022

“Beleef het Wonder van Gouda” is een tentoonstelling waarbij unieke kunstschatten en spannende verhalen uit de zestiende eeuw samenkomen. Een tweeluik tentoonstelling met altaarstukken en glas-in-lood ramen in de Sint-Janskerk en een unieke blik op de schetstekeningen (cartons) van deze kleurrijke ramen in Museum Gouda. Naast de tentoonstelling is er de mogelijkheid om op het dak van de Sint-Janskerk te klimmen en zo Gouda van bovenaf te bewonderen.

Voor deze tentoonstelling en “Beleef Gouda op Grote Hoogte” heeft Studio Kluif het gehele ontwerp van de identiteit en communicatie ontwikkeld. Op 12 april 2022 werd de tentoonstelling feestelijk geopend door Koning Willem Alexander.

Museum Gouda

productlijn “beleef het wonder van gouda”, 2022

Voor de tentoonstelling “Beleef het Wonder van Gouda” in Museum Gouda, heeft Studio Kluif in samenwerking met Bekking & Blitz uitgeverij een prachtige productlijn ontwikkeld. Van notitieboekjes tot brillenkokers en van chocolade tot ansichtkaarten, de producten zijn in lijn met de door ons ontwikkelde beeldtaal van de tentoonstelling.