Koningstheateracademie

De Koningstheateracademie is een kleine, lichtelijk anarchistische opleiding. De opleiding is in 1999 ontstaan omdat de oprichters (Anna Uitde Haag en Frank Verhallen) jonge, talentvolle cabaretiers zagen opkomen, en net zo snel weer zagen verdwijnen, omdat ze niet voldoende bagage hadden om zich op langere termijn staande te houden in het vak.

Koningstheateracademie

the funniest festival ever, 2020

Studio Kluif heeft de identiteit en communicatie ontwikkeld voor The Funniest Festival Ever. The Funniest Festival Ever is een gloednieuw, internationaal humorfestival voor iedereen die ooit een grap heeft gemaakt of ergens om heeft gelachen.
Hoe werkt humor eigenlijk? Hoe werkt een grap? En wat is de functie van humor? Op deze vragen probeert het festival op een luchtige manier antwoord te vinden. Met een breed aanbod van kunstenaars die humor gebruiken gaat het festival op zoek: van cabaretier tot columnist, van circusartiest tot cartonist, en alle kunstvormen daartussen.

Koningstheateracademie

programmaboekje the funniest festival ever, 2020

Koningstheateracademie

guerilla campagne, 2020

Studio Kluif heeft een succesvolle guerilla campagne voor The Funniest Festival Ever ontwikkeld. Het uitgangspunt van deze campagne was het affiche met het iconische beeld van de oude man met puntmuts. Leerlingen van de Koningstheateracademie hebben gedurende de nacht Bossche standbeelden voorzien van roze puntmutsen. Deze ludieke actie heeft veel aandacht opgeleverd in de Bossche media en het festival op een positieve manier op de kaart gezet. Het uitverkochte succesvolle festival zal volgend jaar grootser terugkeren.