Drukkerij Tielen

Drukkerij Tielen - opgericht in 1902 - is een van de oudste, nog zelfstandig opererende full-service drukkerijen in Nederland. Een echt familiebedrijf maar allerminst oubollig. Het bedrijf staat met beide benen in de 21ste eeuw maar dat wel mét meer dan honderd jaar ervaring in het veelzijdige drukkersvak. Drukkerij Tielen produceert het meest uiteenlopende grafische werk van het hoogste niveau. Van huisstijldrukwerk tot kunstboek, van periodiek tot jaarverslag, van brochure tot opvallende mailing. Met name in de projecten waar net dat beetje extra aandacht, inspanning en vakmanschap wordt gevraagd heeft Drukkerij Tielen een goede naam hoog te houden.

Drukkerij Tielen

corporate identity, 2009

Tegen de achtergrond van een veranderende markt waarbij met de intrede van internetdrukkers de focus nog meer op kwantiteit in plaats van kwaliteit en een persoonlijke benadering is komen te liggen was er bij Drukkerij Tielen de sterke wens om haar verbintenis met het grafische- en ontwerpersvak te bevestigen. Men dit gegeven in het achterhoofd ontwikkelde Studio Kluif een huisstijl - of liever gezegd een totaalconcept - waarbij de vele facetten van het grafische vak letterlijk de hoofdrol spelen. Het resultaat is een zeer veelzijdige én kleurrijke huisstijl die tegelijkertijd dienst doet als een perfecte showcase van de vele capaciteiten van Drukkerij Tielen. Zo is er bijvoorbeeld het visitekaartje dat veel meer is dan een kaartje met een naam en een logo, het is - letterlijk - een grafische give-away. De no nonsense aanpak, het vakmanschap en de liefde voor het vak komen naar voren in elke uiting van de nieuwe huisstijl.

Drukkerij Tielen

publicaties, 2009

De liefde voor het vak en alles daar omheen is het uitgangspunt voor een serie inspirerende publicaties die perfect aansluiten bij het overkoepelende communicatieconcept. In iedere publicatie krijgt steeds een andere beeldenmaker (bureau, ontwerper, fotograaf, kunstenaar, etc.) de volledige vrijheid zichzelf te tonen en anderen te inspireren.

Drukkerij Tielen

teaser filmpje, 2009