Blockheads

Blockheads Burritos is een restaurantketen in New York waar men gezond ‘San Francisco-style’ mexicaans eten serveerd in een ongedwongen en prettige sfeer op verschillende locaties in Manhattan. Studio Kluif heeft met gebruik van sock monkeys een huisstijl ontworpen en daarnaast een ‘Central Park Guerilla campagne’ gelanceerd.

Blockheads

bord en tafellinnen, 2009

Blockheads

corporate identity, 2005

Sock monkeys worden zowel in de huisstijl als in allerlei andere communicatiemiddelen van Blockheads gebruikt. Wanneer je een Blockheads restaurant bezoekt kom je terecht in een sock monkey’s fantasiewereld. Terwijl je luistert naar de muziek van sock monkey dj Ziggy, bestel je je eten van de kaart, die tevens dienst doet als gossip-krant vol monkey roddels.

Blockheads

‘take away’ menukaart, 2005

Blockheads

‘post’ menukaart, 2005

Blockheads

t-shirts, 2005

Blockheads

‘sock monkeys campaign’, 2005

De sock monkey poppen, die verspreid waren neergelegd in Central Park, werden door nieuwsgierige voorbijgangers opgepakt en meegenomen. Nadat alle monkeys een nieuw onderkomen hadden gevonden, verschenen er door heel New York verschillende sock monkey-oproepen op kopiëen die aan bomen waren bevestigd. Uit de oproepen bleek onder andere dat de eerlijke vinders op vertoon van de monkeys, een gratis maaltijd hadden verworven bij een van de Blockheads restaurants. Het doel van de campagne, de Blockheads restaurants bekend maken bij een groter publiek, was hiermee succesvol bereikt.