Kluif meets Rogier

Misschien heb je het al eens langs zien komen: de tekeningen van de Bossche Rogier Roeters (38). Hij plaatst ze op Instagram en zijn posts krijgen veel reacties. De ene keer zijn het lachende emoji’s, de andere keer opmerkingen: ‘erg relatable weer’ of ‘deze is echt goud’. Soms zijn ze grof, soms ontroerend en vaak grappig. Inmiddels heeft hij 108.000 volgers.

Zijn werk gaat over hedendaagse taboes: schaamte, twijfel, erbij willen horen, verlangen en eenzaamheid. Hoe je je alleen kunt voelen in die groep hippe vrienden, hoe je ziek, zwak en misselijk kunt zijn van verlangen naar die ene gast op Tinder, en hoe fokking onmogelijk het is om te voelen dat je er echt mag zijn. Rogier tekent en schrijft het van zich af met een genadeloze trefzekerheid. "Daar waar het wringt ga ik juist zoeken", zegt Rogier daarover.

Studio Kluif heeft in nauwe samenwerking met Rogier een hoogwaardige productlijn ontworpen. De lijn wordt gelanceerd tijdens de expositie die start vanaf 3 september in Arti Capelli te ’s-Hertogenbosch.