Studio Kluif 3x genomineerd voor Pentawards 2016

23/6/2016

Studio Kluif is 3x genomineerd voor de Pentawards 2016. De Wall+ verfverpakkingslijn voor Kwantum, de Jheronimus zeep en de Nation Brand and Identity voor de Republiek van Zuid-Korea hebben vooralsnog een nominatie ontvangen. De Pentawards ceremonie vindt plaats op 23 september in Shanghai.

Boekenweekgeschenk ontworpen door Studio Kluif

24/5/2016

“Broer” het Boekenweekgeschenk 2016 geschreven door Esther Gerritsen is ontworpen door Studio Kluif. Het ontwerp verwijst subtiel naar de onverwachte wending in het leven van de vrouwelijke hoofdpersoon, Olivia. Olivia, financieel directeur van een warenhuis dat porselein verkoopt, krijgt een telefoontje van haar broer Marcus. Zijn been dreigt te worden afgezet. Marcus en Olivia zien elkaar zelden, maar de amputatie raakt Olivia onverwachts, alsof het haar eigen been is dat ze verliest. Ze laat alles uit haar handen vallen in een hopeloze poging haar broer te redden. Maar het is de vraag of hij degene is die redding nodig heeft… Dit jaar zit er een bijzondere toevoeging in het Boekenweekgeschenk; de cover bevat een filmpje, voorgelezen door Esther Gerritsen. Om dit te bekijken, installeer je de app Xpose Visual Search op je telefoon of tablet. <br />Naast het Boekenweekgeschenk heeft Studio Kluif drie heruitgaven van Esther Gerritsen voorzien van een omslag; Roxy, Dorst en Tussen een persoon.

Jheronimus Bosch Shop is now open!

11/2/2016

The Jheronimus Bosch Shop at Het Noordbrabants Museum is now open for business!

Nieuw Kluif boek in de maak

4/2/2016

‘Create to Conquer’, het vijfde boek over het werk van Studio Kluif zal wereldwijd worden gepubliceerd door BIS Publishers Amsterdam. Ook dit keer zal het 160 pagina’s tellende designboek vol staan met nieuwe grafische ontwerpen, illustratie’s, verpakkingsontwerpen en productontwikkeling. Studio Kluif is volop bezig met het verzamelen en selecteren van het werk, releasedatum wordt nog bekend gemaakt.

Create to Conquer announcement

Studio Kluif ontwerpt Jheronimus Bosch postzegel voor PostNL

4/1/2016

In het kader van de viering van de vijfhonderdste sterfdag van Jheronimus Bosch geeft PostNL een postzegelvel met 10 zegels uit. Als vaste vormgever van de manifestatie Jheronimus Bosch 500 was Studio Kluif voor PostNL een vanzelfsprekende partij om te benaderen voor het ontwerp van dit postzegelvel. De basis voor het ontwerp vormt een detail uit het middenpaneel van de triptiek De Hooiwagen. Binnen het sjabloon van de perforatie is er een uitsnede gemaakt waardoor het gehele beeld intact blijft, maar waardoor er ook per zegel een los tafereel ontstaat.

De vijfhonderdste sterfdag van Bosch wordt gevierd door tal van manifestaties in de stad ’s-Hertogenbosch met als hoogtepunt een grote overzichtstentoonstelling in het Noordbrabants Museum. Het schilderij de Hooiwagen en tal van andere werken van Jheronimus Bosch zal vanaf 13 februari 2016 t/m 8 mei te zien zal zijn in het Noord Brabants museum tijdens de overzichtstentoonstelling ‘Jheronimus Bosch - Visioenen van een genie’.

De Bibberende Bosch

29/12/2015

In 2016 zullen ook Suske en Wiske naar Den Bosch komen om het Bosch jaar te vieren. In de uitgave 'Suske en Wiske en De Bibberende Bosch' reist het tweetal terug naar de middeleeuwen om op zoek te gaan naar de wereldberoemde schilder uit ’s-Hertogenbosch. Naast de gewone uitgave verschijnt er, in samenwerking met Jheronimus Forever Yours, ook een speciale Jheronimus editie. Het boek zal op 8 februari verschijnen en zal o.a. te verkrijgen zijn via www.jheronimusforever.nl

De Bibberende Bosch- Suske en Wiske op avontuur in het Den Bosch van Jeroen Bosch

Kluif visits Sri Lanka

28/12/2015

Op uitnodiging van de Nederlandse overheid en de Nederlandse ambassade in Sri Lanka heeft Studio Kluif deelgenomen aan het Sri Lanka Design Festival 2015 in Colombo. Naast een lezing en tentoonstelling van het werk van Studio Kluif hebben oprichters Paul Roeters en Jeroen Hoedjes een workshop gegeven aan studenten van de AOD (Academy of Design) aldaar. De studenten hebben zonder voorbereidingstijd en in korte tijd een concept op papier moeten zetten voor een ontwerp van een boekomslag. Hoofddoel was niet het creëren van een voltooid ontwerp, belangrijker was het stimuleren van het conceptuele denkproces. Paul en Jeroen hebben aan iedere student afzonderlijk hun feedback gegeven. Begin volgend jaar worden de uitgewerkte ontwerpen verzameld en gebundeld tot een boekje.

Incredible Dutch

10/11/2015

This is how we roll, Studio Kluif is featured in a nice article about Dutch Design.

Check it out!

Kluif interview in Fonk magazine

10/11/2015

In de komende uitgave van Fonk magazine een interview met Paul Roeters van Studio Kluif. Fonk magazine verschijnt elke 2 weken en schrijft over communicatie & reclame, media, marketing, design, fotografie en soms over mode, in de hoogst journalistieke versnelling. In dit interview het verhaal over de kracht van schoonheid, het Jheronimus-merk en hoe prijswinnende ontwerpen te maken door je te onderscheiden door middel van design op ogenschijnlijk alledaagse producten.

Kluif goes global

9/11/2015

Studio Kluif is invited to come to the Design Katha Forum of the Sri Lanka Design Festival 2015 in Colombo from November 27th - 29th. Design Katha Forum, hosted by AOD International Design Campus aims to promote design knowledge interchange between Sri Lanka and the world, and gives an insight into contemporary design through the experience of renowned international designers and design educator. The founders of Kluif, Jeroen Hoedjes and Paul Roeters will attend at this festival. Besides a design workshop for students, Studio Kluif will also give a lecture about Dutch design and there will be an exhibition of Kluif’s work.